Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 11:12 - Как общуваме , защо общуваме , и за какво общуваме ?
Автор: sezoni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5426 Коментари: 18 Гласове:
7

Последна промяна: 04.10.2010 21:42


Замисляме ли се как общуваме, защо общуваме, за какво общуваме или предпочитаме да си мълчим ? Анализирайки отношенията стигнах до извода ,че повечето от хората не се замислят преди да кажат нещо! Много голям %от хората си мислят, че възможността да говорят им е даденост ,за която не се изискват правила . Говорят каквото си искат ,без предварително да са разбрали как стоят нещата ,или преднамерено лъжат, говорят глупости, простотии и цинизми .Установих, че им липсват стойностни качества, за да са, почтенни във взаимоотношенията си .Липсва им възпитание, което включва етикеция на обноските, което е уважение .Липсва им богат речник ,за да се изразяват точно и образно, за да бъдат правилно разбрани .Липсва им компетенция, за да имат какво да кажат и да имат правилна позиция в дадена ситуация . И не на последно място, се изисква умението да се разбират чувствата. Какъв %от хората мислите, че притежават този потенциял, за да имат правото да общуват? Какъв %от хората мълчат, защото се страхуват или защото са свикнали да търпят? Какъв %от хората трябва да си мълчат от липса на информация и потенциал да общуват качествено? Тези хора трябва да знаят, че има правила които трябва да се спазват ,защото и ние като личности  имаме права, и не сме длъжни да търпим лошото им отношение ,от което се чувстваме нещастни. Като заключение ще кажа ,че 100 %от населението се чувстват нещастни ,защото им липсват качествените взаимоотношения трябва да се предприемат  сериозни мерки, като незабавно започнат да се изграждат позитивните и полезни отношения между хората, за да се почувстват щастливи .





Тагове:   как,   Какво,


Гласувай:
7



1. bowman - ...
15.10.2009 11:34
"Като заключение ще кажа ,че 100 %от населението се чувстват нещастни ...."

Не със всички можеш да намериш общ език, съгласен съм, не всички сме със сходни интереси и разбирания. Да кажеш думите от цитата по горе (цитата е от твоя постинг) е невярно, сто процента нещастни хора може да бъде само резултат от епидемия ;)
цитирай
2. sezoni - bowman благодаря за коментара
15.10.2009 12:46
Съглана съм, че не всички сме със сходни интереси, и това ме подсеща, че липсва и толерантността. С този постинг, засягам темата като цяло, взаимоотношенията между хората Защото мисля ,че проблема го има във всяко семейство, има го в отношенията с роднини ,съседи, на обществени места, в работата проблема е навсякъде . Истината е ,че много малко хора отговарят на всичките критерии, и в случая се нарушават техните права и правата на неправилно засегнатите в дадената ситуация Не бих се изразила, че е епидемия защото какво отношение ще имаме зависи изцяло от нас, в зависимост от това всеки до каква степен е инвестирал в собственото си образование и превъзпитание .
цитирай
3. bowman - ...
15.10.2009 13:14
Sezoni. Вярвам ,че думите ти са провокирани от опит. Наистина има хора които ме карат да им го върна тъпкано, има хора с които можеш да говориш и те не биха те пренебрегнали, интернета ти дава възможности които средата в която живееш понякога ти отказва.
Има хора с които ще намериш обш език, а ако си наблюдателна ще видиш хора които умеят да говорят , тихо , учтиво и спокойно но независимо с кого говорят той не може да не ги уважи без да стане сам за смях. Търси хората .

ПП . И ако обичаш не ми благодари за коментарите. Просто темата е интересна, а за това заслугата е твоя ;)
цитирай
4. анонимен - http://valsodar.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/10/15/22-32.416582
17.10.2009 08:07
6. sezoni - анонимен 3
16.10 15:50
Интересува ме, какво по - точно от постинга на Радослав те подрани ?
---------------------------------
Ани,сигурно си искала да напишеш "подраЗни" -ако е така,отговарям:
------------
не ме е подразнил, в него няма конфликтни тези, нито персонални оценки....всъщност в него няма нищо..........
Проблемът не е в поста му а във възможността да се дава право да се говори НИЩО , говоренето на НИЩО е пагубно,защото създава мода,която се следва сляпо и се превръщаме в нищоправещи,нищоговорещи - справка-крайното класиране на БГ в Европа.
ако ти е сложно - проблемът е в ресурса а не в субекта , ресурса създава възможност за активиране на овчия синдром "щом другите пишат-защо и аз да не пиша,нима съм по-лош от тях ?!" ..и така тръгва лавината от глупост,която води всички ни към дъното.......
Между другото,прочетох ти коментарите и ме впечатли думата (превъзпитание)- всъщност в това е смисъла и целта , стига всеки да осъзнае,че за да тръгне нагори трябва да опре дъното......а кой си признава че е прост ???
въпросният радослав/валсодар е човек от мнозинството - неразбиращо че движението НАГОРЕ е следствие инерцията-която човек получава-оттласквайки се от дъното..
цитирай
5. анонимен - и още нещо......
17.10.2009 08:15
за да си сигурна,че си права и говориш истината-трябва само едно потвърждение:
трябва да създаваш съпротивление,трябва да усещаш насрещен вятър !
имаш ли много единомишленици-значи грешиш,особенно в БГ (освен ако не си политик,по разбираеми причини)
цитирай
6. sezoni - анонимен 5
17.10.2009 14:20
Мисля си ,че проблема се състои в това ,че сме на различно мнение, какво е нещо и какво е нищо .Кажи ми ,как да не се възмущаваме когато постоянно все някой някаква лошотия е направил. Не си ли забелязал, че в новините по всички медии почти няма позитивни новини .Как мислиш се отразява това на хората ?Като че ли не им стигат личните проблеми .Честно да ти кажа омръзнало ми е от простотията която олицетворява лошотията .Защото хората ако бяха умни , не малоумни, щяха да знаят кое е полезно за тях, и целите към които се стремят щяха да си заслужават усилията .Това което аз желая е всички да осъзнаят какъв е начина им на живот и да се постараят да се изградят като личности които да нямат причина повече да се срамуват от себе си, за да са доволни от себе си ,семействата си, роднините си ,и по принцип от цялото общество .
цитирай
7. анонимен - За НЕщото и НИщото
18.10.2009 07:00
sezoni написа:
Мисля си ,че проблема се състои в
-------------------------------------------------------------------------
това ,че сме на различно мнение, какво е нещо и
----------------------------------------------------------------------
какво е нищо.
----------------------
По мое мнение, Радослав се възмущава от нередностите, от което се възмущавам и аз и от което се възмущават и всички хора .Кажи ми ,как да не се възмущаваме когато постоянно все някой някаква лошотия е направил. Не си ли забелязал, че в новините по всички медии почти няма позитивни новини .Как мислиш се отразява това на хората ?Като че ли не им стигат личните проблеми .Честно да ти кажа омръзнало ми е от простотията която олицетворява лошотията .Защото хората ако бяха умни щяха да знаят кое е полезно за тях, и целите към които се стремят щяха да си заслужават усилията .Това което аз желая е всички да осъзнаят какъв е начина им на живот и да се постараят да се изградят като личности които да нямат причина повече да се срамуват от себе си, за да са доволни от себе си ,семействата си, роднините си ,и по принцип от цялото общество .


..................................................
ето че си идваме на думата -:)
Разликатата между Нещото и Нищото е много секретна !
Секретна не защото е секретна а защото е проста! В БГ простите неща се секретни за простите хора!
Нещо е онова,което води до НОВО качество/съдържание , Нищо е онова, което води до нова форма , до продължение на празнословието-утвърждаващо статуквото !
В държавата , в която има поговорка "преклонена глава сабя не я сече" , в която се роди кандидат-студентския бисер "всички искали да се освободят от турско робство но нямало кой да го направи" обикновено се случва и се говори НИЩО !
разбираш ли къде е разликата в гледните точки !!!
понеже намесваш медиите - медиите са най-големият производител на НИЩОТО , но трябва много време за да се осмисли!
На въпросният тъпанар радослав съм му писал не веднъж:разликата мужду глашатая с барабан и "плазмата" е само ЕДНА - 100 години
Всичко останало са прилики , в т.ч. и целите,средствата,ресурса - това най-вероятно е труднопостижима задача за теб , но поне се замисли върху практическите аспекти на понятията:население,народ,нация !
за първото понятие турците имат аналог : рая !
но за второто е третото нямат..........защо ли ??
не ми отговаряй,ако не успееш да осмислиш поста,аз няма да те репликирам повече , но секретната разлика между Нещото и Нищото е размера на персоналната ни глупост - глупаците трябва да се обединяват и това се прави чрез: блог , фейсбук , форум,политическа партия,религия , кръжок и пр
преброй си белите коси и ако са много а си с това мислене............желая ти късмет,ще ти трябва !
цитирай
8. sezoni - анонимен 7
18.10.2009 11:40
Възможно е да се каже ,че когато не сме на ясно с нещо е като секрет и трябва да намериш ключа за да го разбереш .Има няколко типа хора, знаещи значимото, и можещи трудното ,и знаещи елементарното, и можещи лесното .Има и такива ,които знаят от всичко по нещо и от нещо по много .Аз съм от този тип хора които са наясно за значимото , зная няколко неща по много, и за много неща по нещо . И ако нямаш грешна преценка за нещата, ще си направиш реална преценка за това, на кой какви са му целите, като прецениш интелектуалния му багаж. По мое мнение, повечето от медиите не са проиводител на нищото, защото се използват от хора, които се опитват да манипулират обществото за лични цели ,сигурно се сещаш че визирам политическите партии ,и моето мнение за тях е ,че повечето от тях са глупави тарикати, на които ние разбиращите, не им вярваме .Относно мнението ти за студентския бисер ,че кучето лае кервана си върви ,примера ти не е точен, ще трябва да препрочетеш историята .Не си прав и по отношение на това твое неадекватно мнение ,че всички религиозни, хората от блоговете ,фейсбука, форумите са глупави.Моето мнение за сега за теб е ,че много повърхностно гледаш на нещата и това е една отпричините ,за прибързаните ти мнения да са с неточна преценка .Или е възможно да ги осъзнаваш нещата, но да имаш някаква непонятна причина за мен, от което да се дразниш.В някои отношения, не отричам ,че сме на различни мнения, но по -мое разбиране, всеки има право на мнение ,и с времето всеки стига до правилния отговор, на всичко от което се е интересувал.Ще те разочаровам със сигурност, защото съм с разкошно обемна, естествено къдрава, блондинка, пъстрозелени очи и с елегантна фигура .А най-важното е, че съм си направила регистрация в блог.бг с истинското ми име което е Анета, защото съм на мнение,че когато казваме нещо и когато имаме позиция, като мнение, по-някакъв въпрос е редно да се представяме.Пожеланията ми към теб са изцяло позитивни .Защото не мога да си позволя лукса да разсъждавам по тъпанарски начин .
цитирай
9. анонимен - хъммм
22.10.2009 11:54
аз съм ЗА - хъхъ във всички случаи има много истина в поста ти.. гледах го от тук, гледах го от там и в крайна сметка стигнах до извода, че харесвам да ръся глупости когато се забавлявам, а и не смятам да се вземам прекалено на сериозно и да ти отделям много време на въпросите хъхъхъ пфууууу то пък човек да не каже някоя глупост спонтанно сега пък :))) бъзикам се бе хъхъхъ аз обичам да мълча, и винаги мълча, аз само мълча, и не правя нищо друго освен да мълча - но не ме е страх... ъъъъъ добре ще си затворя езика зад зъбите, това моето вече на нищо не прилича, просот вероятно съм гладен хъхъхъ
Право да общува има всеки, друг е въпроса кой ще му обърне внимание ...
дрън дрън дрън дреме ми на шантавия пън

шегувам се, много готини мисли са ти минали през главата, дори ме накара да разсъждавам по тях :)
аре лек ден :)
цитирай
10. iliada - Много уместно повдигнат въпрос!
23.10.2009 21:40
Наистина ,защо ,как ,с кого и кога общуваме в Интернет!:)
Може би всеки следва да се замисли сам за себе си
и промени нещо -колкото и малко в положителна посока!Вярвам ,че ще бъде за добре!:)
цитирай
11. sezoni - iliada ,мисля ,че не е било нужно да уточнявам, че
24.10.2009 00:32
темата се отнася по принцип за взаимоотношенията между хората, не конкретно за общуването в интернет!Надявам се да провокирам читателите да разсъждават над това ,за да могат да установят ,че отношенията им не са на нужното ниво , защото единствено тогава ще се осъзнаят и ще пожелаят да имат качественни отношения.:)

цитирай
12. iliada - Съгласна !
24.10.2009 00:39
Н а п ъ л н оооооо!:)
Спокойна нощ!:)
цитирай
13. sezoni - xxxx
24.10.2009 22:46
Разбрах ,че с коментара си се опитваш да се шегуваш с глупостта .Мисля си ,че ти също си разбрал ,че и аз с моя коментар се пошегувах, като иронизирах хората на които им липсва възпитанието и образованието .Моето мнение е ,че е недопустимо за хората да се изразяват по този начин .Когато имаме какво да кажем , от голямо значение е и как ще го кажем .Специално за мен винаги е било принципно и винаги ще е принцип да присъства красотата на речника при общуването .
цитирай
14. breeze - Тежки правилца.:)
26.10.2009 17:53
Според тях би трябвало да Ви разберем и да не идребняваме в коментарите си, но и от това има полза.
"Богат речник" при обикновените хора няма, но пък има богат диалект в който се чувства спокойствието, мъдростта ...но отклоних се въпреки че зная че богатия речник се отнася повече за творците...Хората с богат речник би трябвало да притежават и мъдростта, ако ли не защо им е това богатство, да говоря ли още, за липсата на образование и възпитание...присмеха съшо е липса на възпитание...
Извинявам се за отклоненията.
цитирай
15. bowman - ...
26.10.2009 18:27
Разговора предполага взаименн интерес. От тук нататък условията и правилата представляват въпрос на договаряне.
Като пример предлагам двете различни клавиатурни подредби в България.
Едната е държавен стандарт, другата тази която се използва създадена от хора които ползват по принуда с кирилица и латиница.
Незнам дали е приета като стандарт със закон най - после, след толкова години, но стандартът не е документ с шечати, ако не се наложи.
цитирай
16. sezoni - breeze здравей
27.10.2009 19:27
По - мое мнение правилцата не са много тежки, когато сме инвестирали в качественото си образование и възпитание. Има и някои неща които се изучават с години в училищата .Съгласна съм ,че някои от обикновените хора говорят на диалект по причина ,че никой не се е занимавал с тяхното образование или защото не са внимавали в час.Има и още една причина , масовото използване и на чуждици които се използват вместо български .Направило ли ти е впечатление как се изразяват тинейджърите ?Този диалект който използват е възмутителен.По-какъв начин според теб ще е възможно да ги убедим ,че този начин на общуване не е приемлив? Глупаво е да подръжават на нещо което по - неправилна преценка си мислят ,че е актуално.Сигурна съм ,че в моментите на просташко отношение трябва да присъстват позитивните шегички ,защото повярвай ми ,че ефекта ще е резултата от правилната преценка за това как трябва да общуваме.Предпочитам да се шегувам с глупоста, от колкото да и подръжавам.Специално на мен а и на всички , убедена съм, им е приятно да изслушват хора които образно се изказват и които знаят, защото имат какво да кажат .Има и хора които много приказват но нищо съществено не казват .Има и хора които даже и не са на ясно какво приказват .Как да не ти стане смешно по- някога , кажи ми ?:)Всъщност на тази тема много може да си приказваме.........
цитирай
17. sezoni - bowman ,привет
27.10.2009 19:45
Условията и правилата във всички аспекти трябва да се предлагат от специалисти и да се установяват също от специалисти.В много от случаите се взимат решения от хора с нужната диплома но с липсата на компетенция.Относно стандартите също е относително, защото зависи кой ги определя и с времето постоянно се променят .Ти как мислиш?
цитирай
18. анонимен - шегаджийка :)
28.10.2009 08:42
:p добро утро, мдааа, правилно си разбрала, харесвам да се шегувам с глупостта, но и тя често се шегува с мен хъхъ :)
усмихвай се както казва Бареков и си свиркай, че не ни остава много :p
бъзикам се бре,
и аз съм за красивото общуване, нищо че понякога изглежда грозновато..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sezoni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 336757
Постинги: 131
Коментари: 603
Гласове: 4587
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031