Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2010 19:55 - Вселената !
Автор: sezoni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1618 Коментари: 10 Гласове:
21

Последна промяна: 02.03.2012 18:26


Много от учените се опитват да си обяснят научно как се е образувало всичко което е във вселената и каква е причината да се разширява !?Моето обяснение е , че всичко е започнало от големия взврив на много голяма , бих казала огромна супернова .Научно е доказано , че преди да се взриви се свива  с голяма скорост и размерите и намаляват хиляди пъти за по - малко от 1 секунда .Нагрява се до стотици милиарда градуса и се взривява като свръхнова . Атомите и ядрата им се разпадат на свободни протони и неутрони . Протоните се свързват със свободните електрони и се превръщат в неутрони .Така се образуват звезди състоящи се само от неутрони .Неутронните звезди са последния стадий от еволюцията на звездата след взрива . Налягането на неутрони не може да уравновеси гравитационните сили и колапсът на ядрото не може да се спре . Така се образуват черните дупки . Образно казано черната дупка представлява нещо като торнадото .Когато се е образувала черната дупка тя е поела всичко което е било около нея и продължава да поема всичко и започва да се разширява и  колкото повече се разширява , толкова повече започва да се охлажда .По мое мнение ние се намираме в черната дупка която се е образувала след взрива .Мисля си, че за това е тъмно в космоса . В момента цялата материя като звезди, атоми , молекули , електрони , кварки и абсолютно всичко за  което знаем от физиката и химията продължават да съществуват и да се образуват нови звезди и съзвездия независимо от това че се намират в различна среда . Мисля си , че черната дупка продължава да се разширява и това разширение  е причината съзвездията и галактиките да се отдалечават .Мисля си , че ако учените продължат с изследванията си в тази насока , ще могат да разберат дали енергията на това  торнадо ще продължава , ще се разнесе и всичко ще си остане в това положение в което  се намира или ще започне да се свива , докато всичко се събере в едно цяло , за да се взриви отново като свръхнова !?



Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - за вселената -1
09.04.2010 22:23
Имаш богато въображение и което е най-важно - нелишено от логика. Версиите са най-различни, но и тази не е за подценяване. Всъщност, в книгата на Паоло Мафей "Вселената във времето" е представен друг сценарий. Там не е изяснено какво представлява протовселената. Описва се хипотетично като някакво огромно - така наречено - космическо яйце, което по необясничи причини се е взривило преди 15 милиарда години /раждане на вселената/ и разширяването произтича именно от него. След това се разглеждат два варианта на развитие, представени от руския физик Фридман - вариант отворена вселена и вариант затворена вселена. Като при отворената би трябвало да се разширява безкрайно, поради недостиг на маса - тоест - съществува един праг на критична маса /константа на Хъбъл/, който, ако не се надвиши, няма как гравитацията да преодолее разширяването и вселената продължава да се разширява вечно до пълното си изчезване в безкрайността пространство-време. Вторият вариант е, когато масата е достатъчно разширавянето се забавя все повече и в един момент - след стотина милиарда години - гравитацията започва да доминира и вселената тръгва обратно към своето начало. Тоест - така наречената пулсираща вселена. В смисъл, че веднага след колапса на цялата налична маса се получава нов взрив, след което започва ново разширение. Тази версия се покрива с тезата на Айзък Азимов от книгата му "Гравитационна гибел на вселената". Но никъде не забелязах коментиран въпроса в каква посока започва новото разширение. Аз имам една, дори две свои версии по въпроса /поне така си мисля/, може и да са наивни, но теорията тук малко издиша: "Значи, първата е, че след колапса в оформилата се черна дупка, вселената не може да спре в една точка /каква ще да е тази точка/, а продължава по-нататък в същата посока, поради колосалната инерция и гигантска гравитация в едно антипространство /тоест - оформя се нещо като антивселена/ и съответно времето е "антивреме". Втората версия е, че при пропадането в черната дупка....
цитирай
2. raders - за вселената 2
09.04.2010 22:32
Втората версия е, че при пропадането в черната дупка, поради неимоверните свръхкритични явления колосално налягане и температури, които нямат аналози, в един миг цялата материя се трансформира в нещо друго /вероятно енергия/ и губи своите свойства на такава. Тоест - в този същия миг гравитацията изчезва, изчезва и инерцията от пропадането и вселената се ражда отново, като процесите се повтарят /може би вече с други параметри/, като посоката на експлозията вече е без значение.
цитирай
3. sezoni - raders
10.04.2010 12:07
По - мое мнение след взрива се е образувало огромно количество енергия която разпръсква по- голямата част от суперновата на голямо разтояние в пространството .Същевременно се образува така нареченото торнадо което е черната дупка което поема всичката тази енергия и продължава да се разширява в пространството със голяма скорост и колкото повече се разширява толкова повече намалява гравитацията .Гравитацията намалява защото пространството се увеличава .Експериментално когато нещо се изтреля с по малко сила като енергия то е в полето на гравитацията и неминуемо ще започне да се връща в първоначалното си положение , но ако както е при големия взрив, се изтласква на голямо разтояние , то излиза от полето на гравитацията и остава в безтегловност , пример за това са ракетите които се изтрелват в космоса . След като торнадото поема всички частици от суперновата, то продължава да се разтегля и от това гравитацията все повече намалява .Енергията която се е получила след взрива би трябвало с времето да намалява по- причина , че след време се разпръсква в пространството .Мисля си , че вселената ще остане в това положение в което се намира в момента когато енергията от взрива се разпръсне в пространството и цялата представа която имаме за вселената като всичко което съществува в нея като галактики , и съзвездия и абсолютно всичко ще продължи да си лети в безтегловност в космоса .Мисля си , че няма да започне да се свива, защото полето на гравитация е незначително по- причина , че пространството многократно е надвишено .Моето обяснение за причината вселената да се разширява е по - причина разтегляне на пространството .След взрива, гравитацията е причинила изкривяване на пространството и след време когато пространството вече не се влияе от гравитацията то започва да се изправя тоест да се разтегля в пространството и това мисля е причината за отдалечаване на всичко което е в изкривеното пространство .Това е и последния етап от образуването на вселената, когато вече не се намира в изкривеното простраство, защото е част от изправено пространство .
цитирай
4. vselena777 - м...
16.04.2010 12:51
Странно. Черната дупка поема енергията- само го написа и ще поглъща всичко по пътя си докато се насити и за възобнови пак като звезда. Според мен, че ние се намираме в черната дупка ми се струва абсурдно - ние защо тогава сме живи - ако наистина е така.
А задавала ли си си въпроса - НАКЪДЕ се разпространява Вселената и в какво - има ли някаква граница
цитирай
5. sezoni - vselena777 ,
17.04.2010 17:16
Това което съм казала е мое мнение, което може да се включи, като възможна причина за разширяване на вселената и отдалечаване на галактиките .Причината мисля е, че черната дупка, тъй нареченото торнадо , енергията която има, се разпространява в пространството, от което силата на енергията намалява и се преобразува в черната материя , която учените изследват. В сравнение, черната дупка е като торнадото. Доказано е, че в центъра на торнадото има тъй нареченото око, в което няма завихряне. Това може да се отнася и за центъра на черната дупка. След като е поела цялата материя, от силната гравитация, всичко се превръща в плазма... и последващите физиологични процеси, които са причина да се образува всичко, което се намира в космоса. Образуват се галактиките и като цяло космоса в центъра на черната дупка е възможно да се образуват. Тоест искам да поясня, че вселената, галактиката и всичко което е в космоса, се е образувало в последствие и като уточнявам, че са се образували, след като са били погълнати от черната дупка. Както и продължава да се образуват много супернови съзвездия галактики, от което вселената се разширява, защото се образуват много галактики.Възможно е след време черната дупка да се разнесе и да не е вече като торнадо и да продължава космоса да се разраства, но е възможно също така да има много черни дупки извън нашия космос, които да са по мощни и да погълнат всичко, включително и нашия космос.При този случай, всичко пак ще плазма и ще образува пак космос. Аз си мисля, че черните дупки са много важни и трябва да се изследват до прецизност, защото освен, че има вероятност нашата вселена да се е образувала в черна дупка, черните дупки продължават да се образуват и в нашия космос, след взрив на много супернови. Вероятност има, черната дупка в която се намира нашия космос, да бъде погълната от друга много по мощна черна дукупка, която е извън нашата и всичко да зпочне отново. Всъщност, извън нашия космос, може да има много черни дупки и да има в тях космос, галактики, всичко което се намира в нашата вселена и да се поглъщат от най мощните черни дупки. Това ще е до момента, до когато ще се образува гигантска черна дупка, която ще погълне всичко и ще се образува една огромна вселена и космоса ще е един и ще продължава да се разраства.Какво ще се случи в космоса, в който се образуват черните дупки, защото има много супернови които ще ги образуват?Ами има вероятност, че и в космоса може да се случи същото. Черните дупки да поглъщат всичко, включително и другите черни дупки, до като се образува огромна черна дупка в космоса и да погълне всичко, галактиките, съзвездията...и пак отново да се образува всичко. Важен е въпросът, на който учените трябва да намерят отговора, защото те имат нужната апаратура да изследват. Въпросът е, какво се случва с черните дупки, дали се разрастват до безкрай или в последствие загубват електромагнитното си поле и изчезват. Това е много важен въпрос, на който трябва да се разбере отговора, защото ще знаем със сигурност, какво се случва и какво може да се случи.
цитирай
6. vselena777 - Първичният взрив
18.04.2010 18:48
предизвиква голяма сила, вълна и заради това те се отдалечават, а къде е края и аз не знам...:)
цитирай
7. troia - Аз съм чела, че черната дупка е по...
19.04.2010 14:42
Аз съм чела, че черната дупка е портал към друга вселена и в нея времето тече обратно на нашето, т.е тя може да се използва за пътуване на големи разстояния в галактиката. Така хората няма да умрат докато стигнат набелязаната цел. Всичко е още в областта на фантастиката. И твоето предположение е интересно..
цитирай
8. foozyyy - mnenie
19.04.2010 22:57
по последни данни черната дупка доказва връзката между теорията за относителността и квантовата физика ,които до скоро бяха противоречиви си понятия вече се свързаха.Запознатите ще се досетят кой го е открил и доказал това.А за големия зрив вече има и нови теории за паралени светове и че при техния сблъсък се е освободила енергия за появата на нашата селена.Поради тази причина ние може би сме единствените живи същества разумни поради една проста случайност.Връзки между вселенит теоритично е доказано ,че има това са така наречените струни.Вселената ще се свие отново споко а ако се разширява постоянно ще настъпи студ в вселената и много неща няма да съществуват.вселената си има край,така че не искам да обидя никои ,но сте с малко стара информация от комунистическо време теории.
цитирай
9. анонимен - Споделям мнението на Вселена77 по простата причина, че в черната дупка има свръхналягане и дори атомите се деформират.
23.05.2010 17:24
Има още една теория за структурата на Вселената за така наречените вложени Вселени. Ще поясня.
Има теория, че светът е безкраен в посока на микро и макроструктурите.
Най-малките частици открити до сега примерно са неутриното и кварките. По тая теория обаче се смята, че в тях има вместени микровселени.
В обратна опосока логично е да се приеме, че цялата видима Вселена е елементарна частица от една друга Вселена от по-висок порядък...и така до безкрай.
На мен, като традиционалист, ексцентричните теории не са ми много по вкуса. Всички теории удрят на камък по една основна причина-човешкия мозък не е устроен да осмисли понятието "Безкрайност". Ако най-новите телескопи "виждат" края на Вселената т.е. фронта на Големия взрив, ние пак ще зададем логичния въпрос- да но какво има по-нататък и по-нататък...докато блокираме. Нужни са още много години докато човечеството започне да отговаря на такива фундаментални въпроси, но според мен няма да стигне време. Вероятно човешката история ще свърши по-рано. Динозаврите са тропали по земята 500 милиона години и накрая изчезнали... иживота поел от ново начало. След хората някакви други същества ще населяват Земята, защото до смъртта на Слънцето остават още 4 милиарда години , а това е много време.

Имам трите книги на Паоло Мафей (издадени у нас)от много години и понякога ги отварям.
цитирай
10. sezoni - ...
04.10.2011 21:40
Вселената се разпространява в пространството , и както знаем има две вероятности , пространството да има край с ново начало , което е безкрай и безкрай от сегашната ситуация. При варианта с край , когато вселената стигне своя предел , ще започне да се свива .Енергията , която се образува, при непрекъснатото образуване на свръхнови и много звезди , ще се увеличава, както и гравитацията ще се увеличава , от което цялата вселена ще започне да се свива до първоначалното си естествo в свръхнова. При вариант , че е безкрайна, ще продължава да се разширява и да образува още галактики . При този случай учените мислят, че ще има ледников етап, но споко няма да има вечен ледников период , защото при образуване на звезди , свръхнови , нови галактики , което със сигурност ще е в безкрайност във времето , ще се образува светлина и енергия. Може да ви звучи абсурдно , като предположение , но ще ви представя моя аргумент, като вариант, каква може да е причината за отдалечаване на галактиките. При опит , който се прилага , когато нещо се взриви , частиците се разпиляват в пространството на различно разстояние , тоест след взрива на суперновата , частиците от нея са се отдалечили на известно разстояние , образувала се е черната дупка в която се формира изкривеното пространство , при разширението и както казах , същевремено се разтегля и изкривеното пространство , което оказва влияние на всичко , защото всичко което е в това пространство , започва да се огъва от което се образува допълнителна енергия, която изтласква всичко, което се намира в близост до ъгъла на огъване, от което последва отдалечаване на галактиките.При експеримента, когато нещо се изтреля , то лети , и неминуемо ще се приземи където има гравитация, както се случва с частиците от суперновата. Космическите совалки , когато са извън гравитация , те продължават да летят извън гравитационото поле , но това не означава , че не се намират също в гравитация , защото е възможно да има по-силно гравитационо поле . Пример: имаме магнити с различна степен ,като сила на магнитно поле . Какво ще се случи ? Магнита който има най-силно магнитно поле, ще привлече всички останали магнити , това се случва и с всичко, което е в космоса . Комплексно , като същевремено действие ,трябва да се мисли за всичко , което се случва в космоса , защото същевремено с разширяването на изкревеното пространство , в същото пространство , се образуват нови звезди , галактики , черни дупки, енергия и гравитация, от което следва, че електромагнитното поле се увеличава и ако вселената има край, то това електромагнитно поле ще заема все повече пространство и ще увеличава своето влияния на всичко, което се намира във вселената. Малко се отдалечих от смисъла за причината , като предположение ,което имам за причината галактиките да се отдалечават , но исках по-подробно да напиша за всичко, което съм си мислила по-въпроса . Мисълта ми беше, че ако вселената има край, възможно е да се намираме в близост до черната дупка, която се е образувала, след големия взрив. Всъщност, със сигурност мога да кажа, че вселената в която се намират всички галактики има огромна черна дупка в центъра си.И въпрос на време е огромната и гравитация да привлече галактиките и всичко което се намира във вселената.В случая от голямо значение е да знаем дали вселената има край. Защото ако има край, това неминуемо ще се случи. Но ако вселената е безкрайна, всичко което се намира далеч от огромната и гравитация може да оцелее, защото ако вселената продължава да се разширява, ще противодейства на централната гравитация на черната дупка.Тоест, разширението ще противодейства на свиването.Подробноста при този случай е вариантите, които са следните поставени като въпроси. Каква е силата на електромагнитното поле на черната дупка и каква е силата на разширение? При варианта, по- силно електромагнитно поле на черната дупка, вселената ще се свие до размерите на супернова и ще последва отново взрив по- мощен, защото през времето след предишния взрив на суперновата са се образували още галактики, от което се е уувеличил мащаба на новообразувалата се супернова.При другото условие, че силата на разширение е по-голяма и вселената е безкрайна, противопоставянето на гравитацията от черната дупка няма да причини свиване на вселената и ще се образува така наречената статична вселена, което има голяма вероятност при условие че е безкрайна.Всяко действие, има равно по-сила противодействие.Както знаем,цялото пространство, което е вселената е като едно цяло, взаимозависимо пространство, което се сравнява от някои учени, като платно, което се огъва и създава електромагнитни вълни, които се засилват, защото увеличават своята мощ от допълнителното електромагнитно поле, и се превръщат в цунами което достига края на пространството. Края на пространството е възможно да образува мантия, която се напластява със все повече електромагнитно поле. Тоест, възможно е част от електромагнитното поле, което се намира във вълните, да остава във мантията, а останалата част да се изтласква при достигане на края и да се връща към първоначалното си положение, от което същевременно да увеличава електромагнитното си поле, до като стигне до първоначалната си точка от образуването и пак да се отласква до мантията и така до ента степен...Въпросът е, че не знаем , безгранично ли е това пространство?Защото ако е безгранично мантията ще се разширява.Да разгледаме по подробно вселената. Как?- ще се попитате, след като нямаме възможноста технологически да надникнем какво се случва навсякъде във вселената.Вселената, като огромен мащаб, може да се сравни с галактиката, която не е със същите размери, но важно е да се уточни, че се извършват същите процеси.Тоест има начин да разберем вселената.Вселената е всъщност огромна галактика, която се образувала през времето, след взрива. Както знаем, във всяка галактика в центъра си има черна дупка.което означава, че всяка галактика се е образувала от взрив на супернова. В последствие, от взаимодействието на всичко, което се намира в галактиката, е увеличила своите размери, което в случая се отнася за всички галактики. Галактиката има скорост и движение в една посока, чиито генератор е черната дупка, която същевременно привлича всичко, което се намира в близост до силното и електромагнитно поле.Въпросът в случая е каква е степента на силата на електромагнитното поле като гравитация която има и каква е силата която създават електромагнитните вълни, които се движат в посока към външноста на галактиката, от което се образува противодействие на гравитацията от черната дупка? Незнаем също така има ли предел в който да спре разширението и да започне да се свива.Да започнем с подробностите, какво се случва след взрива? Частиците от суперновата се отдалечават на различна височина и ширина . Пространството , което се е изкривило започва да се огъва. Енергията в никакъв случай не се е загубила , а се е трансформирала , от което се е образувало повече пространство с различна степен на магнитно поле . Тоест имаме частици от суперновата , които като индивидуалност имат различна степен на ускорение , които в първоначален процес са индивидуални , но в последствие , са си взаимодействали с други физични и химични частици и така са се образували галактиките , от взаимодействието на физични и химични елементи. Оформените вече галактики , действат самостоятелно и всяка като индивидуалност , всяка за себе си с ускорение различно от останалите. Тези частици , които са се образували в галактики и които се намират на по-голямо разстояние от гравитацията на силното електромагнитно поле , ще забавят скороста на отдалечаване ,защото са имали по-малко ускорение след взрива на суперновата , а тези , които се намират по-близко до силното електромагнитно поле , ще се ускоряват все повече с приближаването към външното силно електромагнитно поле . В случая имаме образувана вселена, която е огромна галактика и в последствие образували се малки галактики , които са на различно растояние от външното силно електромагнитно поле на вселената, което се е образувало от вълните, след взрива на суперновата. Външната страна на вселената притежава мантия от електромагнитно поле, което има различна гравитация от централното електромагнитно поле на черната дупка.Всичко, което е по-далеч, от външното електромагнитно поле и всичко което е по-далеч от централното електромагнитно поле на черната дупка има забавено ускорение , а всичко което е близко до външното електромагнитно поле и централното на черна дупка ще увеличава своето ускорение, колкото повече се приближават към външната и вътрешната гравитация , толкова повече скороста на отдалечаване от останалите галактики които са далеч от тези полета ще се увеличава .Тоест, частиците, които са имали най-голямо ускорение след взрива и оформените вече галактики в близост до гравитацията, която е като мантия, от най-отдалеченото място, след взрива, ще се намират по-близко до външното силно електромагнитно поле и ще се слеят с него, защото гравитацията ще ги привлече, както и частиците, които са имали по-малко ускорение, след взрива и оформени вече галактики , ще увеличават своето ускорение но не като другите, които са в близост до тъй наречения край на вселената и привлечени от външната граватитация а в противоположната посока към гравитацията на черната дупка. Това може да е причината галактиките да се отдалечават, защото едните са привлечени от външната гравитация а другите към вътрешната на черната дупка.Другото предположение, като възможна алтернатива, какво може да се е случило е, че сме вече в черната дупка. Предположението , че се намираме в черната дупка с външна стена от силно електромагнитно поле мисля , че е реалистично . Научно е установено , че при взрив на огромна супернова се образува черна дупка . Енергията след взрива на суперновата се е трансформирала в тъмната материя и тъмната енергия . От ,външната обвивка на черната дупка е електромагнитното поле от суперновата , тези елементи от които се е образувало електромагнитното поле са много по-малки от физичните частици от суперновата и следователно по-бързо са се предвижили в пространството и така са образували обвивката на черната дупка , всички останали частици са били с по-малка скорост , но при този случай освен ускоронието което имат след взрива те имат и допълнително привличане от външното вече образувло се електромагнитно поле . Пространството в черната дупка в която се намираме е изкривено и това е причината да наблюдаваме звездите не в реално време . Външната обвивка от електромагнитно поле оказва влияние като привлича всичко което е от външната страна на вселената и на всички частици от суперновата и новообразувалите се галактики които се намират в черната дупка . Доказателство , че в черната дупка е създадена нова вселена . Учените не предполагат че е възможно и си мислят че това е само вселената , но аз мисля , че извън черната дупка има също вселена като възможност може да се каже , че ако е имало още подобни взривове на огромни супернови е възможна да има много вселени .Научно е доказано , че черна дупка със силно електромагнитно поле , може да увеличи своите размери от всичко което привлича включително и други черни дупки които са с по-малко силно електомагнитно поле , от което се получава разширение на пространството , тоест както се е установило , че вселената се разширява . Доказателствата , че се намираме в черната дупка са следните. . Тъмната материя и тъмната енергия, са черни дупки и гравитацията от черната дупка на нашата вселена. Изкривеното пространство , което е възможно само в случай на затворено пространство, черната дупка е като фуния в която се намираме.Учените ще помислят, че е абсурдно по-причина, че нищо не може да оцелее от силното налягане на гравитацията. Всъщност трябва да уточня, за да представя своя аргумент.Гравитационното поле на черната дупка раздробява абсолютно всички частици и вещества на субатомно ниво, което в случая може да се сравни като генератор, машина за производство на всичко което се намира в космоса. Учените ще си зададат въпроса, а как е възможно при такива условия да съществува вселената във черната дупка? Възможно е, защото след като огромната гравитация и силното завихряне ги раздроби на субатоми,огромна част да бъдат предвижени към центъра на черната дупка, където има уравновесено атмосферно налягане в което чрез взаимодействие на частиците да се образува вселена, която през годините да създава звезди, галактики, да има взривове на супернови и абсолютно всичко което се случва в космоса, като същевременно космоса в черната дупка да увеличава своите размери, като поема всичко което е извън нашата вселена, извън черната дупка, като и новообразува още галактики , звезди и като цяло всичко което се намира в космоса, от което ще разширява вътрешното си пространство.Галактиките може да се отдалечават увеличавайки своята скорост по-тази причина, защото разширението увеличава скороста си, от което следва, че все още има външно пространство и космоса за сега няма край, но до кога или завинаги ще е безкрайно, за сега не можем да отговорим на този въпрос. Компютърните симулации с наблюдаваното наличие на звезди в кълбовидните струпвания, които сочат , че те са на 15 милиарда години , което противоречи с годините на вселената 13,7 милиарда години . Тоест изследванията показват че има звезди ,които на възраст са по-големи от възраста на вселената . Как са се появили тези звезди? Възможно е да са се образували в началото на създаване на вселената, което означава, че възраста на вселената е по-голяма .Има още въпроси на които ще се търсят отговорите като например. Какво има отвъд нашето пространство? Със сигурност, няма да е нещо по-различно от всичко, което се намира в нашата вселена, включително и други черни дупки. Възможно е , ако се намираме в черната дупка , външното и електромагнитно поле да завихря всичко което се намира в нея и ако е като фуния или елипса , да ускорява скороста на всичко което се е приближило повече към външната и обвивка и силната и гравитация да е причината галактиките да се отдалечават?Възможно ли е ако се намираме в черна дупка външното и електромагнитно поле да се разсее и вътрешната вселена да се слее с външната вселена ? По този въпрос ,също може да се мисли , като предположение, и след известно време размисъл, стигнах до отговора, че гравитацията не може да се разсее.Какво може да се случи има няколко варианта. При условие, че извън нашата вселена има други вселени, ще означава, че има много черни дупки, защото ако не са черните дупки, с огромната им гравитация, няма да съществуват вселените.Когато друга черна дупка, при условие, че е по-голяма,ни привлече с огромната си гравитация, всичко в нашата вселена ще се преобразува от субатомни частици в плазма. Също така трябва да се има предвид , всичко което се образува в пространството .Когато учените намерят отговор на всички въпроси , които се задават , и на още въпроси , които в последствие ще търсят отговорите , тогава със сигурност ще опознаем вселената ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sezoni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 337491
Постинги: 131
Коментари: 603
Гласове: 4587
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930