Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 23:18 - ?
Автор: sezoni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1369 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 09.01.2011 23:25


Какво е мнението ви относно въпросите :
                                                                                                Има ли присъствие разумът като начин на живот ?

Какви са критериите които определят коефициента на интелект ?

Каква е причината за липсата на цивилизовано отношение ?

Каква е еволюцията на съзнанието в 21 век ?

Замислят ли се хората какво бъдеще завещават на поколенията ?

Какви са причините за всичко това което се случва ?

Кои са отговорните ?

Каква е причината за безотговорноста ?

Какви са мерките които трябва да се предприемат ?










Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aqua2011 - Хубави въпроси...
10.01.2011 19:25
Нямам отговор за всички, но си имам свое мнение - Еволюция на съзнанието ще има, когато човекът проумее, че пари, власт и имане не са най-големите му ценности.
И че не може 3 млрд. на планетата да умират от глад, а останалите да се тъпчат с отрови, докато 800 милиардери са стиснали света за гушата, а няколкостотин милиона се изживяват като богоизбрани и имат интереси във всяко късче чужда земя.
цитирай
2. sezoni - aqua2011
11.01.2011 02:59
По-презумпция , причините за липса на еволюция са много . Основната причина е липсата на качествено образование и възпитание , защото от това зависи какви са приоритетите, както на личноста , така и на обществото . Мислила съм много време за това , какво е битието на хората и какви са взаимоотношенията им и се изумявам , как е възможно в 21 век да са толкова тъпи . Тези, които имат много средства, назначават в управлението хора за лична изгода и не проумяват , че тази система която направиха във всички държавни институции е вредна за тях , за семействата им , за всички хора и за поколенията им . Истината е , че всички живеят в несигурност за всичко . Нямат гаранция за нищо което притежават , нямат гаранция за себе си , защото системата като начин на управление не дава гаранция дори и за тях защото , всеки може да е в положението на бедните , безработните , на тези които нямат храна , жилище , здравеопазване , образование .Освен , че са прости са и егоисти , защото мислят само за себе си и не мислят , че те и поколенията им може също да са в положението на бедните . Единствения начин всички хора да имат по-добър начин на живот и сигурност за всичко , е да се направят нужните реформи и да се установи качествена система на управление във всички държавни институции. Предполагам , че тези които са осъзнали сериозноста на проблема , ще пренебрегнат егоизма си и ще помислят за бъдещето на всички хора
цитирай
3. aqua2011 - :)
12.01.2011 01:41
Мисля си, че еволюцията ни не зависи от правителствата /те вече са подвластни на други интереси, не на развитието и процъфтяването на нацията/, а доколко осъзнаваме каква сме сила, ако се обединим и започнем да искаме.
Твърде ясно се забелязва напоследък "фронтовата линия" между народите и техните управници. Не може да се разчита, че което и да е правителство ще се грижи за отделния човек, за неговото благополучие, образование, таланти... Прост народ, разединен, обезверен, без самосъзнание, без гражданско чувство е най-лесно манипулираната маса... На големите не им трябват силни нации, трябват им свободни територии, за да обират богатството на земята. Да - и по-малко хора за изхранване. Е, не може без хич, защото е нужна малко наемна ръка и наемни мозъци, нищо повече. Това няма нищо общо с еволюция, това е "корпоратокрация".
цитирай
4. sezoni - aqua2011
12.01.2011 16:17
Еволюцията е комплесно съчетание от информационно общообразователно знание, като изграждане на всички качества като добродетели , общообразователните предмети , изучаване на етикецията , правилното отношение и взаимоотношения в семейството и обществени взаимоотношения , професионална квалификация , образователна подготовка на тинейджърите за предстоящите семейните взаимоотношения , тоест за това какво трябва да е отношението на мъжа към жената и на жената към мъжа , задълженията които имат към семейството и правилното възпитание на децата . Абсолютно всичко това трябва да е в образователната система , като часовете по психоология, трябва да са на ниво , за да се научат да разбират себе си и хората с които общуват .Родителите трябва да имат нужната подготовка , за да помагат в изучаване на всичко това и да знаят как да възпитават децата си , за да го има социалното еволюционно съзнание .Това което представлява сегашното образование е некачествено като образователна система , защото тези които са го установили , нямат нужния потенциал . Правилно е всичко това което казваш , че има експлоатация от тези които мислят единствено за себе си , но това е по-причина , защото както казах , не са осъзнали , че този начин на управление е във вреда както за всички хора , така и за тях и никой не може да има сигурност за нищо . Надявам се всички хора , независимо от религията която изповядват , независимо от националната принадлежност и раса , независимо от социалното положение, всички заедно да изграждаме по-добрия начин на живот , защото всички сме взаимозависими , защото от всички зависи да имаме позитивни взаимоотношения , които са гаранция за сигурност във всички аспекти . Вярвам , че хората ще се вразумят и ще започнат да изграждат в настоящето по-добро бъдеще ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sezoni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 337547
Постинги: 131
Коментари: 603
Гласове: 4587
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930